Nyheter:

SM Bergens styre: Spanky, Pippifrombergen, PoML, Thomas, Utegangar, DomAmante

Hovedmeny
Sider: [1]


Å bli medlem av en bdsm-organisasjon er et stort skritt for mange, og man vet ikke helt hva man går til eller hva man kan forvente. Det finnes mange fordommer der ute om hva vi er. Derfor vil vi si noe om dette før vi forteller hvordan man kan bli medlem.

Les mer

Dette er en artikkel med råd og tips spesielt for besøkende medlemmer fra samarbeidsforeninger. Tenker du å benytte adgangen andre foreninger har til å besøke våre arrangement, så les her først. 

Les mer

0 Kommentarer

Det er med stor sorg vi i går, på ettermiddagen søndag 13. desember fikk vite at Svein Skeid gikk bort etter et hjerteinfarkt, 70 år gammel. Sjelden har ord som "hedersmann" og "bauta" passet så godt, som når de blir brukt om Svein.

20uid2014445265c50794133b65ed14c65a89.jpg

Svein var blant mye annet æresmedlem i SMiL-Norge, og gikk med oss i SM Bergen i Pride-paraden i Bergen i juni 2018 nettopp da det ble kjent at WHO bare dager senere ville ta bort diagnosene under F65 for BDSM og fetisjisme, og vi gjorde SSS til FFF - "Frisk, Forsvarlig og Frivillighet". 


Så sent som 18. juni 2018 vedtok nemlig Verdens helseorganisasjon (WHO) at fetisjister og BDSM-ere rundt om i verden ikke lenger skulle defineres som syke. En av de som sto øverst på barrikadene for at nettopp dette kunne skje, var norske Svein Skeid.


Det markerte på mange måter et høydepunkt i en flere tiår lang kamp for Svein. ReviseF65.org blir aldri det samme uten Svein, men vi viderefører arbeidet slik det også heter seg i SM Bergens formålsparagraf. 

Svein engasjerte seg også i Skeivt arkiv, og mente at BDSMere og alle som liker lær og gummi også burde passe på at vår historie blir tatt vare på. Arkivet skal ikke bare omtale de i homobevegelsen som ønsket et "A4" liv. Nei, Svein var mer preget av ekshibisjonisme og opprørstrang, stolt av den han var og ønsket at andre også skulle kunne være det.


SM Bergen, sammen med alle BDSM-klubber i Norge vil være representert og markere vår takknemlighet i begravelsen 29. desember.


Takk for alt!på vegne av styret,  PoML 
Noen av mange gode ord om Svein:


https://blikk.no/fetisj-laer-pride/en-hedersmann-har-gatt-bort/197340


https://seksualitet24.no/en-sexpositiv-revolusjonaer-er-gatt-bort/


Abid Raja på Facebook

0 Kommentarer
Sider: [1]